miercuri, 11 iunie 2008

Camping Aaregg

Acesta e un camping de 5 stele, si pentru ca tocmai ploua am timp sa bag poze de ieri de la ziua de refacere de dupa meci. Radio la dusuri, baie uscator, loc de spalat ...cainii, senzori chestii, rate si lebede plimbanduse printre bungalowuri, rulote si corturi... wi-fi...pe laptop urmarim programele romanesti pe net (meciurile pe tvr1)



apusul pe muntele invecinat


















puiul, mama si tata (lebădoiul)







ratele, daca le dadeai mancare nu plecau, daca la speriai zburau












































Dupa Wikipedia : Lacul Brienz (Brienzer See) este un lac tipic de la marginea munţilor Alpi, el este situat în cantonul Berna, Elveţia. Malurile abrupte se continuă şi sub apă. Alimentarea lacului este realizată de un bazin de colectare de 1127 km² prin o serie de pâraie care formează cascade (Giessbach) şi de râurile Lütschine şi Aare acesta din urmă traversează lacul şi curge mai departe. Lacul are o adancime maxima de 26o m( cat un zgarie nori de vreo 90 etaje !!!!), o lungime de 14 km şi 2,8 km lăţime, având un volum de apă de 5.2 km³. Singura insulă din lac „Schneckeninsel” are o capelă şi se află la 250 de m de localitatea Iseltwald de pe malul lacului. Lacul Brienze este unul dintre lacurile cu apa cea mai curată din Elveţia, furnizând anual peste 10 tone de peşte. In prezent se fac lucrări de scoatere a muniţiei scufundate în lac de armata elveţiană după terminarea celui de al doilea război mondial.








mai adaug eu ca e asa de limpede si curata ca poti bea linistit apa din el, dupa cum ne spunea un localnic intr-o seara.






toilettes




asa arata niste rulote cu antecamera (caravan)















cu celebrul short cu floricele




















continuare >>> Aseara prin Brienz

Niciun comentariu: