marți, 28 octombrie 2008

Palestina - Iordania 26.10.2008

Primul meci din istorie pe teren propriu al palestinienilor.
Federatia a fost afiliata la FIFA in 1998, dar toate meciurile "acasa" le-au jucat pe teren neutru din cauza starii conflictuale binecunoscute.

scor 1-1. iIn video golul gazdelor si comentariul original
Marcatori:
7' 1-0 Admed Kashksh [Palestina] 48' 1-1 AL Nawatear [Jordan]

Cu ajutorul lui Sepp Blatter, palestinienii au putut juca un amical cu Iordania, pe singurul stadion care indeplineste standardele FIFA, construit la Ar-Ram, in nordul Ierusalimului.

Stadionul in care FIFA a investit 4 milioane de dolari, este singurul construit in Cisjordania si Fasia Gaza. El indeplineste standardele FIFA si va servi ca teren de casa al nationalei Palestinei. La amical care s-a incheiat cu scorul de 1-1, au asistat 6500 de oameni.

Inainte de startul meciului, jucatorii palestinieni au oferit un moment incredibil. S-au asezat in jurul cercului de la centrul terenului si au stat in pozitia de rugaciune pentru cateva minute. "Nu a fost usor ce au facut acesti jucatori. Au traversat trei-patru controale militare pentru a ajuge aici”, a spus Azzat Hamza, selectionerul Palestinei. (sport.ro)



Fără un stat recunoscut internaţional, divizaţi între Fâşia Gaza şi Cisiordania şi în conflict cu Israelul, palestinienii sunt afiliaţi la FIFA din 1998. Până acum se antrenau în Egipt, pentru că echipa este împărţită între cele două zone de ocupaţie şi jucau în Qatar sau Iordania, din cauza lipsei unui stadion la standarde FIFA.

Niciun comentariu: